5 INREDNINGSTRENDER ATT OMGES AV 2017

Det nya året är bara några dagar framför oss! Tänk vad spännande det är att ta reda på vad som kommer råda på marknaden ang inredningsdetaljer och stilar under det kommande året! 

Att förutspå och ha koll på vad som kommer är något som tillhör en inredares yrke och att att alltid ligga stegen före! Jag har därför kikat i spåkulan och sammanfattat några av 2017 kommande trender!  Hoppas ni kommer gilla! 

1) Kristaller 

Marmor har länge varit en stor favorit bland många inredningsintresserade. Under 2017 spås tjusiga ädelstenar vara på intågande. Just sten är ett material som fått ett rejält uppsving i inredningsvärlden den senaste tiden och även om kristall trenden ännu inte slagit igenom i Sverige finns det tecken på att den kommer komma hit just 2017. Att inreda med enstaka kristalldetaljer kan verkligen bli ett fint tillskott i hemmet!  Likt knoppar, bokstöd, glasunderlägg mm. Så investera i glittrande ädelstenar inför nästa år. 
 
 

Max Sparrow - Cooper Agate Entrance

 

2) Blå toner

 
Visst ni att den blåa färgen är den mest populära kulören hos oss enligt undersökningar. Att just inreda med blått är alltid rätt – oavsett säsong eller pågående trender. Det är inte bara accessoarerna som går i blå toner under kommande år, man ser även blå möbler likt soffa, bord mm samt en köksskåp i blått kommer vi se mycket av in i det nya året.
 
IKEA Sthlms kollektion som släpps April 2017
HM Home 2017
IKEA Sthlm - April 2017
Blå köksluckor. Via Pinterest

3) Gröna klängande Växter 

 
Att inreda med vackra gröna växter med stora fina blad och inomhusträd lever kvar! Under 2017 kan vi även se en trend med att dekorera hemmet med böljande klängväxter, som exempelvis murgröna. Även 70 -talets inspiration och att inreda med pedistaler kommer bli en rådande trend. Växter som skiljer sig från mängden i både form och uttryck ökar i popularitet under 2017. Vi kommer bland annat att kunna se mer dramatiska bladfärger och stora gröna växter med knottriga och ärrade stammar.

Via gardenista.com

Via stfi.re

Via Pinterest

4) Inred med sammet

 
Det mjuka inspirerade materialet sammet ser vi mycket av just nu! Under 2017
Kommer vi även omges av detta ännu mer i form av soffor, gardiner,kuddar mm! 70-talets
Inspiration lever vidare! Testa att exempelvis inreda hemmet med mixen av linnetyg med sammet för att skapa en dynamik. 
Rosa sammetssoffa från Boolia

Via Thesofastore.se

5) Eskapism - att komma närmare naturen. 

 

Då vi omges av så mycket teknik i våra liv likt mobiltelefoner, dator, ipads mm! Pga detta så har skapandet av  små oaser i hemmet med koppling till naturen blivit en mycket viktigare del - att fly till lugn och tystnad. Det kan vara vardagsrummet eller sovrummet – målet är att skapa ett område i hemmet som får en att slappna av . Vi ser det som att du skall kunna känna dig att du är ute i naturen och färg och materialvalet följer därefter. Ikea släpper i april nya Stockholms kollektionen och här ser man att naturmaterial är en stor inspiration! 

KEA Sthlm 2017
Ikea Stockholm 2017
HM Home 2017

Jag hoppas ni ser fram att inreda det nya året lika mycket som jag! 

Ha en fin start på 2017!

Läs fler trendspaningar på thehappyhill.se/trendspaningar/

åsagramen kyd signatur
 
 
asa gramen
 
Åsa Gramén driver egna företaget Kill Your Darlings (KYD) Hon arbetar som inredare, designer, stylist och fotograf och kommer från Stockholm. Följ med henne i hennes blogg här
2 Gilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *