Oavsett om din bostadsrättsförening har en elbilspool eller inte kan en investering i elbilsladdare bli en väldigt lönsam affär. Förutom att det ökar bostadsrättsförenings attraktivitet så finns det ofta bra erbjudanden för föreningar. Inom 10 år kommer fossildrivna bilar vara utfasade till förmån för många olika elbilsmodeller.

Därför kan din bostadsrättsförening ta klivet in i framtiden redan idag och nischa er som den framtidsinriktade föreningen. Du kan läsa mer om elbilsladdare nedan.

Elbilsladdare och ladda hemma stöd

Redan idag använder många miljöbonusen på 70 000 kronor för att köpa elbil. Priset på elbilar har sjunkit och det finns en stor begagnatmarknad för elbilar. Dessutom blir du en miljöhjälte eftersom elbilen kan gå på grön el vilket är det mest miljövänliga alternativet just nu. Många väljer att installera laddare hemma. Fördelen är att du slipper stå i kö eller vänta under tiden när elbilen blir fulladdad någonstans i ditt närområde.

Därför kan din bostadsrättsförening enkelt få en stor konkurrensfördel gentemot andra föreningar om ni väljer att installera laddare. Dessutom finns det stöd att söka och bidraget ersätter ungefär hälften av kostnaden för installation av laddare och även materialet.