En av de bästa sakerna med sommaren är att kunna tillbringa tid utomhus på sin egen uteplats. För att skapa en riktigt avslappnande atmosfär på din uteplats finns det några enkla saker du kan göra.

Välj rätt utemöbler

Det första steget för att skapa en avslappnande atmosfär på din uteplats är att välja rätt utemöbler. Oavsett om du föredrar en solstol eller en bekväm soffa, se till att välja material som tål utomhusbruk. Trä, aluminium och rotting är några av de vanligaste materialen för utemöbler.

Lägg till mysbelysning

Att ha rätt belysning kan göra en stor skillnad för atmosfären på din uteplats. Istället för starka lampor, välj ljuskällor som ger en mer dämpad och mysig känsla. Lys upp med ljusslingor, lanternor eller solcellsbelysning för en mer miljövänlig lösning.

Skapa en grönskande oas

Att ha gröna växter och blommor på din uteplats kan bidra till en avslappnande atmosfär. Välj växter som trivs i utomhusmiljö och som passar till din uteplats. Häng upp amplar eller skapa en egen liten grönskande oas med hjälp av enkla pallkragar.

Lägg till ljud och vatten

Ljudet av rinnande vatten kan ha en avslappnande effekt och bidra till en harmonisk atmosfär på din uteplats. Investera i en fontän eller en mindre vattenanläggning för att skapa en rogivande ljudbild. Ljudet av en vindspel kan också bidra till en härlig atmosfär.

Investera i en uteplatsvärmare

Att kunna sitta ute även på svalare kvällar är en härlig känsla. Genom att investera i en uteplatsvärmare kan du förlänga utesäsongen och njuta av din avslappnande uteplats även på hösten.

Tänk på vindskydd och insyn

Att ha en avskild och skyddad uteplats kan bidra till en mer avslappnande atmosfär. Tänk på att skapa vindskydd med hjälp av växter eller träd och lägg till draperier eller rullgardiner för att skapa mer insynsskydd om det behövs.

Att skapa en avslappnande atmosfär på din uteplats handlar om små detaljer och att välja rätt material. Genom att följa dessa tips kan du skapa din egen lilla oas där du kan koppla av och njuta av sommaren.