Man blir vad man inreder. Hemmet förväntas återspegla en del av din personlighet. När du väljer inredningsstil, gör det mer med hjärtat än med hjärnan. Vad som passar i andras hem behöver inte passa i ditt. Bli gärna inspirerad av filmer, inredningstidningar eller magasin. Försök att hitta känslan i färg, form och detaljer. När du inreder ditt hem är det ett sätt ett uttrycka vem du är. Ett hem som inte återspeglar din personlighet både känns och uppfattas ofta som sterilt eller fel, och inte särskilt hemtrevligt. Hemtrevligt blir det först när det är personligt, medvetet och stilfullt. Balansen finns emellan det personliga och det tillrättalagda.

McCauleys koncept

McCauley är den inredningsdesigner som i sin bok introducerade konceptet ”The vertical rule”. När du ska inreda ditt hem, använder du naturen som utgångspunkt. När du betraktar naturen så finner du de mörka tonerna (gräs, lera och stenar) längre ner, medan du finner de ljusa tonerna som himlen, horisonten, och trädkronorna högre upp. Enligt McCauley är The vertical rule väldigt enkel, och fungerar även för de som söker en elegant stil på sin inredning. För de som är osäkra på hur de ska inreda sitt hem är The Vertical Rule en bra regel att använda sig av då den fungerar till både färgglad inredning och enfärgad inredning.

10-30-60 % – inredningsfärger

När du valt ut vilka färger du ska använda dig av i din inredning så väljer du en huvudfärg (60 % av rummet), en andra färg (30 %) och en accentfärg (10 %). Väggar och golv utgör den dominerande färgen. Den mellanliggande färgen utgör 30 % av rummet och brukar vara möbler och mattor. Kuddar, konst och inredningsdetaljer är resterande 10 %. Inga av dessa inredningsregler är skrivna i sten. Dock ska du tänka på att delar och helhet skall på olika sätt gå ihop i din inredning. Att inreda tematiskt är en bra utgångspunkt. Det behöver inte vara i enlighet med McCauleys The Vertical Rule. Inred med känsla och eftertanke och du kommer att inreda rätt!