Köksrenoveringar är ofta kostsamma och omfattande projekt. Men det är också något som många har högt upp på sin lista av viktiga renoveringar för hemmet. Om du själv har en stundande köksrenovering på schemat, eller bara överväger att planera in en, har vi samlat några bra tips här.

Se över planlösningen

Att göra skisser och liknande för köksrenoveringen är alltid rekommenderat. En bra kök är så klart snyggt, men det är först och främst funktionellt. Och mycket av funktionen kommer faktiskt just från planlösningen. Det är viktigt att du tar dig tiden och tänker på alla aspekter av den och lägger ned tid på att få en så bra planlösning som möjligt.

Väl bra belysning

Belysningen är en annan aspekt som är väldigt kritisk för kökets funktion och något du också bör se till att planera ordentligt för. Börja då alltid med arbetsbelysningen. Det är ju främst den belysning du har vid köksbänken. Med den på plats är det lättare att se var annars ytterligare belysningen bör installeras.

Passa på att kolla avloppet

Vid större renoveringar i köket är det ett bra tillfälle att få göra en kontroll av avloppet. Bästa metoden är att filma avloppet med en speciell kamera. Vilket ju nog är något du behöver kalla in en expert för. Om avloppen behöver någon åtgärd vill du nog fixa detta innan eller under renoveringen och inte efter.