Att ha en egen plats i trädgården, på balkongen eller altanen är något som många drömmer om. Även fast det kräver både tid, energi och pengar så är det värt det. Inte minst för att du under vintern kan drömma dig bort till varma sommarkvällar på uteplatsen. Du kan redan nu börja planera din uteplats inför sommaren.

Piffa upp en befintlig uteplats

Till att börja med riktar vi oss till dig som redan har en plats i trädgården eller på tomten där du spenderar varma dagar och kvällar under de varmare månaderna. Köp hem något nytt i inredningsväg för att ge uteplatsen en uppgradering till sommaren. Det finns till exempel belysning, dynor och utemöbler.

Skapa en uteplats

Men det kan också vara så att du behöver göra ordning en uteplats ifall du inte redan har en. Det viktigaste är att ytan du väljer ut ska kännas mysig att vistas på. Det kan vara bra att ta bort buskar och sly som är i vägen. En del har sin uteplats på sin altan eller veranda. Då behöver du bara fixa ett par bekväma utemöbler och trevlig inredning som gör det där lilla extra för att platsen ska kännas mysig.