I en barnfamilj får man ofta acceptera att leksaker kommer dyka upp lite här och var i hemmet. Men det betyder inte att man inte bör försöka fixa ett perfekt lekutrymme till barnen hemma. Det kanske inte sänker mängden stök, men det kommer förhoppningsvis koncentreras mer till ett område än över hela hemmet.

Bra förvaring är A och O

Barn hinner ofta samla på sig en hel del leksaker genom åren. Och då gäller det att tänka på förvaringen. Här finns det många vägar man kan gå, men det gäller så klart att hitta något som passar in i utrymmet. Ett enkelt hyllsystem fyllt med färggranna förvaringslådor är ett väldigt simpelt men också praktiskt sätt att fixa förvaringen. Se bara till att det är förankrat i väggen så det inte sker en olycka om barnet försöker klättra på hyllorna eller bara drar lite för hårt i dem.

Öppen yta i mitten

Genom att huvudsakligen möblera efter väggarna kommer man förhoppningsvis få en stor del av rummets mitt där alla möjliga lekar kan få ta plats. Investera gärna i en mjuk matta med bra greppförmåga också. Att sedan uppmana dem till att stoppa tillbaka leksakerna i lådorna och ställa tillbaka dem är ju en annan sak. Men en större öppet utrymme kommer åtminstone få det att inte känna lika stökigt.

Lekplats även utomhus

Lek är dock inte bara något som sker inomhus. Utrymme för lek ute är också en viktig del. Har man hus med trädgård kan man göra mycket även där. Sandlådor är alltid populära bland unga barn. Lika så lekstugor. Och medan det är fullt möjligt att bygga sin egen kan man få riktigt bra värde för pengarna om man köper en som är färdig att montera ihop