PÅ KONFERENS 0 METER FRÅN HAVET

36G_low
Badsugna gäster i utomhuspoolen. I bakgrunden skymtar färjan som bla går över till Lysekil

Ca en timme från Göteborg, i pittoreska Fiskebäckskil ligger Gullmarsstrand Hotell och konferens. Här checkar vi in för några dagars konfererande, vi ser det som en chans att komma undan och bara få vara. 

"Att bara vara" är just ett av Gullmarsstrands ledord, hit skall man komma, njuta och koppla bort. Läget kan inte bli så mycket bättre och håller vad deras slogan "0 meter från havet" utlovar. Hotellet ligger precis vid vattnet och smälter in väl bland bergen. Bakom designen, såväl exteriört som interiört står Gert Wingårdh. Vi har turen att få ett av topprummen, med altan direkt i anslutning till vattnet. Här har man magisk utsikt över havet och den nybyggda utomhuspoolen 38G. badtofflor2_low
rum2_low
Stig ut från rummet och ta ett morgondopp!
altan_low
Vår egna regnblöta altan och strand alldeles utanför rummet
För den som inte "bara vill vara" finns en mängd olika aktiviteter att välja bland, året om. På menyn står bland annat ostron och musseläventyr, vandrings- och klättringspaket och hummerfiske. Vi imponeras av idérikedomen och hur genomtänkt allt är. Här finns tex krabbfiske-attiraljer till barnen till låns och på en klädstång vid receptionen hänger de brandgula regnjackorna och sydvästarna uppradade. Vill man är det bara beställa en picknickkorg så är man redo att bege sig ut bland de charmiga gränderna. gula jackor Bakom många av idéerna står VD:n Maria Kjellsson som vi fick chans till en pratstund med. För oss berättar hon hotellets historia; om hur de tre bröderna Nilsson för 37 år sedan kom till Fiskebäckskil och blev förälskade i platsen och hur hotellet sedan dess varsamt byggts till för att passa in i miljön. Än idag står bröderna själva för drift och underhåll, de är på platsen nästintill dagligen för att se så allt funkar och står rätt till. spa IMG_3943 (1) IMG_3987 (1) Efter pratstunden bokade vi in oss i relaxavdelningen Sinnenas Havsbad. Relaxavdelningen består av två olika bastu, relax i solstolar och tillgång till den nya utomhuspoolen 36G med vidsträckt utsikt. Vi fick med oss varsitt kit spa-produkter och här är det DIY som gäller med bland annat fotbad och scrub.
IMG_5472_low
Mat och vin i världsklass
dessert_low
IMG_5595_low
En rosa himmel och två mätta magar senare
Dagen avslutades i restaurangen som levererade storstilat med en havsinspirerad meny. Riktigt gott och vi kan från hjärtat varmt rekommendera detta mysiga ställe. Hit kommer vi återvända snart igen, nästa gång kanske med båt! /Anna & Jennifer
Detta inlägg gjordes i samarbete med Gullmarstrand Hotell och konferens0 Gilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *