I vissa fall så kanske det är mer ekonomiskt att riva och bygga nytt. Nu behöver det kanske inte vara fråga om ett bostadshus utan en gammal friggebod som gjort sitt och behöver ersättas med en nyare och modernare Attefalls modell.

Antingen så river du byggnaden själv eller så tar du hjälp av något företag som har den rätta utrustningen. Det kan även om det är en mindre byggnad ta allt för lång tid att riva ner och ta hand om det material som ska kastas. Genom att anlita ett företag som river och tar hand om allt enligt konstens alla regler gör det enklare för dig. Du får påbörja med ett blankt papper och fixa med grunden för ditt nya lilla hus på din tomt. Det är en skön känsla när den lilla fula ankungen är borta och du får uppföra något nytt och vackert.

Vad du alltid ska kolla upp innan du river och bygger nytt är att om det ska ansökas om ett rivningslov för den befintliga byggnaden och ett bygglov för den nya. Ta kontakt med din kommun för att kolla upp detta. Är du inom detaljplanelagt område så krävs det som oftast ett rivningslov av befintliga byggnader. När allt är beslutat och du har dina lov påskrivna så är det bara att sätta igång med arbetet. Se till att återvinna så mycket du kan av din gamla byggnad. Det kan vara så att inget är i behov av till den nya byggnaden så gäller det att forsla allt till återvinningsstation.