När man inreder så är det oftast möbler som man tänker på i första hand. Om man har renoverat ett vardagsrum så kan det finnas en fördel att tänka på el när man håller på att renovera. Det kanske är så att tidigare eldragning inte passar för dagens ljussättning. Då finns det fördel att lösa detta då man ändå håller på med renoveringen.

Planera noga med belysning

Ta en funderare på hur du vill ha din belysning i ditt nyrenoverade vardagsrum. Det finns många härliga produkter att välja bland då det kommer till lampor och armaturer. Redan i planeringsstadiet så kan det finnas fördelar att tänka på var man vill ha sin belysning. Det kan vara tak- och fönsterlampor som man ska flytta och dra ström till. Även vägguttag ska planeras in var man vill ha dessa uttag. Det kan vara bättre att sätta in något extra uttag istället för att få för få.

Att tänka på

Om du inte har någon annan belysning i rummet än en taklampa så får du en relativt jämn men platt belysning. Det finns fördelar att sätta in mer ljuskällor i ett rum för att lysa upp saker i din inredning. När rummet är inrett och klart så kan man med en ficklampa eller en skrivbordslampa prova sig fram vad man vill lysa upp i rummet. Det finns flera olika ljuskällor som ger olika resultat. Det kan vara bättre med flera mindre starka ljuskällor än bara en riktigt stark belysning.