Lantlig inredning är något som aldrig faller ur stilen. Men ska man försöka inreda lantligt hemma för första gången är det bra att få några handfasta tips på hur man går till väga.

Mycket naturmaterial

Naturmaterial som trä och sten är utmärkta för att verkligen sälja in den lantliga stilen. Detta gäller både de riktigt stora objekten såväl som små passande detaljer. Både målat och omålat trä kan passa riktigt bra in. Det blir oftare en fråga om själva formen inte inte färgerna av möblerna som avgör huruvida de passar in eller inte.

Ordentliga möbler

Möblerna som passar bäst in är ofta riktigt stora. Den lantliga stilen tar alltså upp en hel del yta och är något man kommer behöva ta med i beräkningarna. Även om det går att hitta nyproducerade möbler som designats för att passa bland annat lantlig stil är det oftast mer populärt att titta runt på auktioner, loppmarknader och secondhandbutiker för att hitta de äldre varianterna.

Älska pärlspont

Pärlspont är något väldigt återkommande i den lantliga stilen. Man kan sätta upp hela väggar och tak med dem eller satsa på pärlspont halvvägs upp för väggen och hitta en riktigt lantlig tapet för den övre halvan. Som tur är behöver man dock inte försöka hitta gammal pärlspont utan kan med gott samvete köpa nytt och vackert.

Kombinera med mässing

Även om trä och sten är materialen man vill ha mycket av i den lantliga inredningen betyder inte det att man borde hålla sig borta från all metall. Mässing är faktiskt perfekt för detaljer som skåp- och lådknoppar, krokar och mycket annat i hemmet. Så länge man inte har för mycket mässing i ett och samma rum är det en väldigt snygg avbrytning mot naturmaterialen.