Kanske är det så att ni är trångbodda och på så sätt är i behov av något större. Drömmen om ett nytt boende har vuxit sig starkare med åren och nu kanske det är läge att slå till och köpa sig någon bostad med ett läge som man kommer att trivas i.

När man börjar leta efter något nytt så är det lätt att man börjar fantisera om hur man ska renovera och inreda sitt nya boende. Även om detta är trevliga drömmar så får man inte släppa fokus på köpet av sin bostad. Det är en av de större affärerna som du kommer att göra i livet så det är viktigt att allt går enligt plan och att alla parter blir nöjda. Tyvärr så är det inte alltid det går som man tänkt sig. Skulle det mot förmodan inte gå som ni vill så ta kontakt med Bostadsjuristerna för att reda ut vad som gått fel. Det kan uppstå tvist vid affären som ni själva inte kan lösa eller att ni upptäckt dolda fel i bostaden.

När allt är klart och köpet gått igenom utan några som helst problem så börjar det roliga. Vad är det akuta att renovera och vad kan ni vänta med. Kan ni flytta in direkt i bostaden och renovera allt eftersom eller måste ni rusta upp allt innan? Det är viktigt att ni är realistiska när ni planerar er renovering. Vissa saker kan ta betydligt längre tid än vad man räknar med. Gör också upp en budget för det ni ska renovera. Det gäller att ni känner att ni har råd att göra det ni vill. Om inte så prioritera det nödvändigaste först och vänta med annat tills ni känner att ni har råd med detta. Ni kanske inte behöver renovera allt på en och samma gång.