Barnrummet är ett rum man verkligen kan leka runt med inredningen mer än någon annanstans. Men ibland kan man fortfarande få total idétorka. Vilket är varför vi samlat några roligt tips och idéer här.

Gör det personligt

Att göra det klart och tydligt vem som bor i rummet kan ge barn känslan av det verkligen är deras rum. Och medan det är väldigt vanligt att hänga upp en skylt på dörren om detta kan man även föra in det i inredningen. Ett roligt sätt är att skaffa några individuella bokstävstavlor och hänga upp i någon formation på väggen.

Ge dem en yta att dekorera själv

Att låta barnen vara med och dekorera sitt eget rum är också ett bra sätt att få något lite mer unikt. Men välj då helst ut en yta som de får ansvara över. Man kan ju till exempel låta dem rita något eller kanske ge dem en massa roliga klistermärken som de får sätta upp som de vill. Det är för övrigt något man kan skräddarsy själv idag.

Inkludera en riktig myshörna

Alla barn gillar ett mysigt krypin och det är något man helt klart kan använda ett hörn av rummet till. Köp exempelvis en snygg sänghimmel och häng upp från taket eller fixa en liten koja eller tält av något slag. Inkludera gärna en lampa också så kan det fungera som en liten läshörna.

Använd även taket

Passa även på att utnyttja takytan också. Häng exempelvis upp lite pompoms, girlanger eller ljusslingor på ett eller annat sätt för att skapa en ännu mer lekfull och mysig miljö i rummet. För bäst effekt bör man variera höjden på allt man hänger upp. Hänger allt i samma höjd ser det inte alls lika intressant ut.