Inredning är både roligt och givande men hur gör man det på ett hållbart sätt? För att svara på denna frågeställningen tänker vi här därför gå igenom några grundläggande tips på hur du kan minska din miljöpåverkan.

Kvalitetsmöbler

Ett bra steg i rätt riktning är att först och främst välja att köpa in kvalitetsmöbler som håller länge och åldras med stil. På så sätt minskar du du mängden material som hamnar på tippen eller som eldas upp i energiåtervinning.Även möblernas material är viktigt att tänka på. Att välja möbler som är producerade med lokala råvaror och träslag både minskar utsläpp från transport och säkerställer att materialproduktionen är hållbar.

Vintage och begagnat

Det absolut bästa ur hållbarhetssynpunkt är självfallet att införskaffa äldre möbler som redan levt ett liv. Om de är slitna så brukar det oftast inte vara några svårigheter att renovera dem. Enklare projekt så som att måla om dem brukar inte vara några svårigheter att ta sig ann själv. Känner man sig tveksam så finns det som tur är även proffs att vända sig till.