SMARTA SNACKS

SMARTA SNACKS

Nu har ännu en bok som får tillhöra samlingen kommit, och jag är tokglad för det! Jag tillhör dem som gärna frossar i fina kok/bakböcker och som flitigt använder dem. Ni vet när det verkligen är spår av lite fett och annat gott efter man gjort receptet första gången….

233605523_96e9a932-baa1-428f-89cb-0d90ad17aa9e

Nu har SMARTA SNACKS utkommit, skriven av Eleonora Von Essen. Kanonpris 125 kr och är du medlem i Med Mera klubben erbjuder Bokus dig boken för 99 kr.

the happy hill, smarta snacks

 

Recepten är lekfulla och enkla, och det är precis det våran vardag behöver!

smarta snacks

Hej och HÅ, här ska det lagas remmar ikväll!

Jennifer signatur

FacebookTwitterPinterest
0 Gilla

JULEN PÅ IKEA 2016

ikea_vinter_2016_vardagsrum-700x532

HOHOHO!

Ja men tro det eller ej men nu börjar det närmar sig, vi går in i oktober om bara en vecka. För många är julen den viktigaste höjdpunkten men för mig är det en tid där man kan får mysa lite extra.

Jag tillhör inte dem som överpyntar, utan tar gärna in naturen och enkelhet, såsom vita pappersstjärnor, nötter, tallkvistar, blommor men också den ståtliga granen såklart.

ikea_strala_takkrona_gra-700x525

ikea_vinter_2016_hall-700x525

Ikea bjuder på klassiska färger och mönster men också naturen. Enkelhet i sin dekoration. Svart, vitt, grått, rött och silver är tonerna vi ser. Materialvalet är klassiskt, enkelt och naturligt med mycket garn, ull, läder, linne, filt, trä och metall.

Ikeas julprodukter börjar säljas i mitten av oktober på hemsida och i varuhus.

BILDER IKEA

Jennifer signatur

FacebookTwitterPinterest
1 Gilla

1

Fastnade för denna charmiga lägenhet som Historiska Hem säljer. Här har man tagit fram och bevarat det gamla.

Snyggt med det platsbyggda köket och att man vågat satsa på färgade luckor i halva köket. De snygga lamporna från Tom Dixon sätter pricken över i.

3

Det arkitektritade köket byggdes av Måns och Markus Finsnickeri och samtidigt tog man fram bostadens originalgolv i trä. Detta vackra golv behandlades med vitpigmenterad linolja.

6

7

Riktigt mysig och lummig balkong.

20

21 22

23

Charmig barnrum, med målade ”berg” på väggarna. Ett enkelt sätt att förändra barnrummet.

Anna T signatur

 

 

FacebookTwitterPinterest
1 Gilla

PARTY DIY TILL BARNKALASET

a7faf982309b7da984f5aebfbc4e62be

Men hur söta och hur enkelt kan man inte få till dessa?

Med lite pyssel så har du skapat dem sötaste muggarna/bägarna till barnens kalas. Ett riktgt budgettips på hur du kan få kalaset lite extra piffigt. Har du TGR eller Panduro i närheten så kommer du lyckas alla dagar i veckan!

Jennifer signatur

 

FacebookTwitterPinterest
0 Gilla

KYD-KOLLEN: BELYSNINGSTIPS!

image3-1

Hösten är på ingång och vips så får belysningen desto större betydelse i vår inredning och våra hem! Vill därför nu i septembers KYD kollen tipsa er om vikten av rätt belysning.

Lys upp ert hem med ett varmt och behagligt sken i tre olika funktioner, dessa tre är; Allmän, punkt och stämningsbelysning! 

Att just lampor är fina och passar in i miljön är viktigt detalj i inredningen men framförallt att belysningen är rätt inställd!

Bra belysning gör att du orkar mer, känner dig piggare och presterar bättre.

När du inreder ditt hem bör du ta tillvara det naturliga ljuset och sedan komplettera det med ljuskällor! Undvik skuggor eftersom det blir jobbigt för ögonen att vänja sig med skarpa kontraster. Helst ska du skapa en balans mellan dagsljus, artificiellt ljus och ljusrymden i rummet.

Lampan Ray från Pholc med fin punktbelysning! Källa Pholc
Lampan Ray från Pholc med fin punktbelysning!
image2-1
Markslöjds MULTI vägglampa.

1Utgå från allmänbelysningen.

Den kommer från taklampor och lysrör och ska lysa upp hela rummet, inklusive tak, väggar och golv. Detta ljus ska spridas jämnt och får inte blända ur någon synvinkel.

2Därefter ska du se över punktbelysningen/funktionsbelysning.

Den har till uppgift att lysa upp de delar av rummet där du vistas och arbetar mest. Matbordet i köket är ett sådant exempel eller läslampan vid sängen. Det är här det behövs ofta en funktionell lampa för att ge tillräckligt med ljus för läsning, bakning med mera.

3Sist men inte minst Stämningsbelysningen.

Det ljus som skapar en mjuk och varm känsla och ger harmoni!

image8-1
Skapa olika ljusrum och gå runt och känn av rummet med en ljuskälla innan ni köper lampan! Styling by Lotta Agaton/ Photography David Hughes för Bolia 2017
Fin stämningsbelysning från Ellos och lampan CORSE Vägg 1L Källa Ellos
Fin stämningsbelysning från Ellos och lampan CORSE Vägg 1L Källa Ellos

Men hur gör man egentligen för att få till en inbjudande och avkopplande belysning i ex vardagsrummet? Bota det kommande höstmörkret med rätt belysning. Du kan må bättre – med rätt ljus hemma. Viktigt att skapa en bra ljusmiljö inne. Det är lika stor skillnad som om det är mulet eller sol ute.

Tänk vilken skillnad det gör. Om man är trött och fryser lite och så släcker man det bistra, starka ljuset i taket och tänder några smålampor med ett varmt sken. Vad mycket lättare det blir att slappna av. Och tänk vilken skillnad det gör – om man försöker bläddra i en bok i det där lågmälda skenet trots , men så tänder man en läslampa. Vad bra man ser. Och tänk vilken skillnad det gör – när favorittavlan som förut hängt i ett mörkt hörn får en spotlight riktad mot sig. Ljus gör verkligen skillnad.

Älskar denna fina stämningslampa SUSPENSION BUNDLE OPALE Källa Market29
Älskar denna fina stämningslampa SUSPENSION BUNDLE OPALE
Källa Market29
Allmänbelysning och lampan FRANKLIN CANDELIER BRASS Källa Market29
Allmänbelysning och lampan FRANKLIN CANDELIER BRASS
Källa Market29

Vilken typ av ljus vi har omkring oss påverkar oss mer än vi kanske tror. Det behövs kontraster i ett rum för att vi ska må bra. Man kan jämföra det med hur man upplever landskapet ute beroende på om det är soligt eller molnigt. En molnig dag blir allt jämnt och platt belyst. När solen tittar fram får man ett djup i bilden. Det känns mer trivsamt och spännande. Hur gör man då om den enda ljuskälla man har i rummet är en taklampa som sprider ett jämnt och ganska platt ljus. Detta ljus är perfekt när man städar, men inte så mysigt när man ska titta på tv mm.

Mitt tips är att gå runt och belys. Det vanligaste misstaget man gör är att man köper en armatur som man tycker är fin, placerar den där det finns ett eluttag och tänder. Så får det bli som det blir. Tänk tvärtom. Först bestämmer man vad ljuset ska belysa och hur armaturen ska lysa. Sist väljer man en passande armatur och placerar den där den behövs.

Ett bra knep är att greppa en lampa på fot och koppla en lång sladd till den. Gå sedan runt i rummet och belys olika hörn och på olika höjder. Hur känns rummet när du flyttar lampan? Sedan är det bara sätta igång.

Så scanna av hemmet, bege er ut på lampjakt och inred hemmet med ljuskällor – då är ni ännu mer redo då mörkret kryper sig på.

Processed with MOLDIV
Lampa från Bolia 2017 katalog. Styling av Lotta Agaton/ Photography David Hughes
Som ett smycke, lampa som punktbelysning från Ferm Living. Källa Ferm Living
Som ett smycke, lampa som punktbelysning från Ferm Living.
Carrie led lampa av Norm Architects finns hos Menu.
Carrie led lampa av Norm Architects finns hos Menu.

Översta bilden: Alvhem.

 

åsagramen kyd signatur

asa gramen

Åsa Gramén driver egna företaget Kill Your Darlings (KYD) Hon arbetar som inredare, designer, stylist och fotograf och kommer från Stockholm. Följ med henne i hennes blogg här

FacebookTwitterPinterest
0 Gilla

STUDIOLÄGENHET MED RYMD

aw1hz2vzmdiuzmfzywquzxuvmzezlzqwmdixns83ntu0nzuvaglnahjlcy81ntuyntq3lmpwz3cxotiwadbtcmvzaxplcjbzmgiwdgmxmda

Nybyggd och exklusiv studiolägenhet belägen på våning 2 i en byggnad med helt unika attribut och New York-känsla. Takhöjd om ca 4,3 meter med gigantiska, välvda fönster i sydvästläge.

Ur mälarens beskrivning. Fastnade verkligen för det coola köket i den härliga gråblå kulören. Köket som är från Kvänum har släta penselstrukna luckor med synliga stommar som penselstrykts på plats. Snyggt!

aw1hz2vzmdiuzmfzywquzxuvmzezlzqwmdixns83ntu0nzuvaglnahjlcy81ntuyntq1lmpwz3cxotiwadbtcmvzaxplcjbzmgiwdgmxmda

aw1hz2vzmdiuzmfzywquzxuvmzezlzqwmdixns83ntu0nzuvaglnahjlcy81ntuyndy5lmpwz3cxotiwadbtcmvzaxplcjbzmgiwdgmxmda

aw1hz2vzmdiuzmfzywquzxuvmzezlzqwmdixns83ntu0nzuvaglnahjlcy81ntuyntexlmpwz3cxotiwadbtcmvzaxplcjbzmgiwdgmxmda

Älsk också på den blå sammetssoffan!

Hela lägenheten hittar ni på Alexander Whites hemsida! Stylad av Scandinavianhomes.

Anna T signatur

FacebookTwitterPinterest
1 Gilla

FÖRE OCH EFTER INMÅLNING

sadolin_minimakeover_fondvagg_2

En dag i våras hade vi Sadolin här för att måla, styla och plåta för kommande kampanj. Riktigt roligt att se hur man med enkla medel kan förvandla rummets intryck så snabbt. 

img_4592

Väggen som målades in var i matsalen, tidigare väldigt ”ljust och frächt” (nedan) som nu fick en djup, grön färg på såväl vägg, skåp, lister och dörr. Att måla in allt har vi pratat om förr, så snyggt och stilfullt. Vad tycker ni? Jag tyckte resultatet blev väldigt snyggt och rummet fick verkligen behövlig energi!

FÖRE:

fore

EFTER:sadolin_mini_makeover_fondvagg

Stylingen står härliga Louise för. Skåpen är IKEAS Ivar, där man sprayat benen i mässingsfärg. Färgen från Sadolin heter heter Ocean Green, N8.40.21 och finns i butik from 15 september.

Anna T signatur

 

 

FacebookTwitterPinterest
1 Gilla

DIMBLÅ BY KRICKELIN

BILD KRICKELN
dimblakrickelin_kristin__lagerqvist-7689-900x1260
Läckert att måla in en passage i en mörkare ton av blått

En stor inspirationskälla är KRICKELIN, som visar upp sitt härliga hem i senaste numret av Elle Decoration. De blå tonerna i hennes hem får många på fall och nu har hon tagit fram en egen härlig nyans – DIMBLÅ i samarbete med Nodsjö.

Jag kan inget annat än att säga att färgen är en nyans som gärna får flytta hem till mig. Kanske i barnrummet eller varför inte i det nya vardagsrummet. Ja, sugen blir man om inte annat.

dimblakrickelin_kristin__lagerqvist-7682-900x600

Krickelin Dimblå går att beställa i butik från och med den 15 september.

Bilder: Krickelin

Jennifer signatur

FacebookTwitterPinterest
0 Gilla

HÄRLIGT BARNRUM I NYPRODUCERAD BOSTAD

canopy silvergrey sanghimmel numero 74 the happy hill shop

Så roligt att se våra produkter i en riktig proffsstyling som bjuder på härligt inspiration! Just nu i en nyproducerad bostad till salu via Bjurfors. Bakom stylingen står Emma Fischer (se tidigare reportage om Emma här, där hon bland annat ger sina bästa stylingtips!)

319363_sonya_hedenbratts_gata_1-06-jpg-2016805193-rszww1170-80

Sänghimmeln på bilderna är i färgen ”Silver Grey” från Numero 74. Vi har fått många frågor om färgen, och den ser väldigt olika ut i olika ljus/fotograferingar. Namnet är eg lite missvisande, den är ljus/mellangrå och drar lite åt grön i tonen, en väldigt behaglig färg som passar bra till både blått och grått.

319363_sonya_hedenbratts_gata_1-07-jpg-2036734745-rszww1170-80

Riktigt fint med naturliga, behagliga toner i barnrummet! (Kanske inte lika lätt iRL 😉

319363_sonya_hedenbratts_gata_1-10-jpg-2047121033-rszww1170-80

Övriga lägenheten är också jättefin, det märks att det är Emma som ligger bakom då hon skaffat sig sitt eget personliga styling ID.

319363_sonya_hedenbratts_gata_1-32-jpg-2125157161-rszww1170-80

319363_sonya_hedenbratts_gata_1-31-jpg-2101176409-rszww1170-80

319363_sonya_hedenbratts_gata_1-19-jpg-2078880505-rszww1170-80

319363_sonya_hedenbratts_gata_1-16-jpg-2089354185-rszww1170-80

Foto: Alen Cordic för Bjurfors

 

Anna T signatur

FacebookTwitterPinterest
2 Gilla

ENKEL TRYFFEL PÅ AVOKADO!

Avocado-Truffles-2-1024x681

chokladtryffel-avokado-700x526

Ni måste bara prova denna goda och nyttiga tryffel. Enkel och göra är den också. Perfekt som mellanmål eller till tre-fikat.

Enkel tryffel på avokado

INGRIDIENSER 

2 mogna skalade avokado
3,5 dl mjölkfria chokladknappar (Finns ofta i påse och kallas även för chocolate chips)
1 matsked vaniljextrakt
1 krm havssalt
1 dl kokosflingor

GÖR SÅ HÄR 

Gröp ut innehålet från avokadon i en mixer till en slät smet.

Smält chokladen i mikro eller vattenbad.

Blanda ihop avokado, den smälta chokladen, vaniljextrakt och salt gärna i en skål som håller lite extra kyla. Låt stå i kylskåpet i minst 2-4 timmar, TIPS är att sätta denna smet dagen innan och låt den stå över natten.

Använd en sked för att rulla och forma tryfflarna i kokosflingorna. Förvara i kylen.

Bild & recept: What The Fork Food Blog

Jennifer signatur

FacebookTwitterPinterest
0 Gilla

DRÖMMIG SOVRUMSINSPO –

SFDE1DEEECF345D417A87F13CBFCBB4D01A

Visar idag ett riktigt fint, ”hotell-isch” och harmoniskt sovrum som inspirerar massor. Skall du inreda sovrummet? Här kommer några tips!

  • Försök att satsa på sovrummet och inredningen, det är här du spenderar mycket tid och det är viktigt att du får den avkoppling som du behöver.
  • Övermöblera inte utan skala hellre av så mycket som möjligt för att skapa en så harmonisk och avslappnad känsla som möjligt.
  • Bädda med enfärgade lakan, och mjuka upp med kuddar som går ”ton i ton”.
  • Välj lugna färger som grått, beige och natur.
  • Välj en rejäl sänggavel som ger ”skydd” i ryggen.
  • Ställ sängen så du har uppsikt över dörr och ev fönster
SFD357EA4637D20425EBDF798D1F5A23C00
Färger som går ton-i-ton skapar lugn och harmoni

SFDE6A56846D85345A8860DCC32AD923234

Linne lakan
Satsa på naturmaterial så mycket som möjligt. Linne är en favorit!

SFDEDB7024318FD44DE8EF6C787823DFE76  SFDF9C8C6D9D37B44359A54A33F0D077D52

En stol funkar lika bra som ett traditionell sängbord.

Foton lånade från Alvhem.se

Anna T signatur

FacebookTwitterPinterest
1 Gilla

HÅLL KÄFTEN LÄGENHET MED ATTITYD

4i5tjkrh6odnbnn5.nordhemsg63-5996

Om Zlatan var en lägenhet skulle han nog se ut såhär. Stilfull, excentrisk, mörk och kaxig på samma gång. Undantaget storleken då.

Ahre stoltserar just nu med en riktig ”håll-käften lägenhet” utöver det vanliga! Gillar det mörka köket, mörkgrå väggen med snygg tavelhängning såklart glasväggen som verkligen ger karaktär.

Varsågod, ett bildregn! Hela presentationen hittar du här.

4i5tjlgumodnbnp1.nordhemsg63-6007

4i5tjpjdgodnbo1p.nordhemsg63-6057

4i5tjlat6odnbnod.nordhemsg63-6005
Den urfina tavelväggen. Återigen – att måla in allt ger ett riktigt sobert intryck!
4i5tjk22aodnbnl9.nordhemsg63-5984
Maffigt med mörka luckor i köket
4i5tjl352odnbnnp.nordhemsg63-6000
Mässing och grått – alltid en vinnande kombo!

4i5tjkkcuodnbnmh.nordhemsg63-5990

4i5tjikraodnbni5.nordhemsg63-5970

Foto: Anders Bergstedt, Styling: Östling Schedin för Ahre

Anna T signatur

FacebookTwitterPinterest
2 Gilla

FORMEX RAPPORT 2016!

image1-9

I onsdags öppnades dörrarna för FORMEX ht2016 ute på Stockholms mässan. Givetvis var KYD där för att ta del av kommande inredningsdesign samt ge en inblick till er som ej kunnat ta er till Sthlm att se vad som kommer vara  på tapeten i höst /vinter då det kommer till inredning. 

Temat för höstens mässa är Nordic Me – Ett tema då det är tid att bli personliga och gå tillbaka till dem vi verkligen är, att vårda både oss själva och världen runt omkring oss är en viktig del i kommande inredningsval. Vi finner välbefinnandet i vårt ursprung och i naturen. Här finns en renhet och hållbarhet som utmanar känslan av en orolig värld. Vi interagerar i den verkliga världen och vi är nu mer noga med våra val. Vi konsumerar medvetet och skapar vårt egna välbefinnande.

Skärbrädor, förkläden, krukor och väggbonader är något vi kommer vilja inreda hemmets väggar med

Som jag rapporterat om tidigare är det bland annat mustiga kulörer såsom rost/vinrött, senapsgult och mörkblått som kommer prägla höstens färgpalett. Även inslag av grönt och mörklila. Hantverk och gediget keramik, 70-talet med dess tyger och mönster samt även charmiga väggbonader i fina formspråk.

image2-5

Trendrestaurang Nordic Me med vackra roströd vägg och svarta detaljer. Känns så rätt i höst.

image3-4

På trendutställningen kunde man även se hur det svarta kommer bli mer och mer hett inför hösten! Mörka väggar eller varför inte stänkeffekten på väggen även i höst! För den som tycker det är att ta i kan man köpa hem antingen kuddar eller muggar med just denna teknik! Fint och rätt i höst.

image2-6

Inredningsstylisten Tina Hellberg hade fått i uppdrag att gestalta Formex Trendrestaurang Nordic Me utifrån höstens tre trender som är, Shape of things, Authenticity och Sensory. 

Dessa trender i höst är framtagna av Swedish Fashion Council. I sin tolkning vill hon visa på olika material och olika färgkombinationer i tiden som fungerar i inredning och inte bara är snygga på ett moodboard. Vi får ta del av många fina oaser med inredningsdetaljer som kommer vara heta i höst samt ihop med mörka dova kulörer känner man verkligen att hösten är på ingång!

Processed with MOLDIV

image3-5
image4-3

Även senapsgult och varm Ljung kulör kommer vi inreda hösten med! Jag älskade extra mkt denna pläd som inom kort kommer flytta in hos mig hösten 2016. Varma toner som alltid återkommer då det är dax att kura in oss igen inför hösten.

image8-3

Processed with MOLDIV

En annan sak som man ser mycket av och som vi även sett under tidigare Formex är att vi mer än gärna lyfter fram gediget hantverk, vår historia och sättet att ta tillvara på nordiska material är rätt och miljötänket är en viktig del.

Trä, läder, porslin och ull lyfts fram i detaljerna och skärbrädor, förkläden, krukor och väggbonader blir någon vi kommer vilja inreda hemmets väggar med.

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Några trender inför Hösten/Vintern 2016;

– Trädetaljer
– Hantverk
– Väggbonder
– Stänktekniken
– 70-talet i tyger och mönster
– Porslin
Kulörpalett; 
– Rost/vinrött
– Senapsgult
– Mörkblått
– Skogsgrönt
– Plommon lila
– Svart
image11
image12
Foton och text Åsa Gramén – Killingyourdarlings 
Hoppas ni fått en inblick i lite av vad som komma ska inför terminen! Önskar er en mysig höst!
åsagramen kyd signatur

asa gramen

Åsa Gramén driver egna företaget Kill Your Darlings (KYD) Hon arbetar som inredare, designer, stylist och fotograf och kommer från Stockholm. Följ med henne i hennes blogg här

FacebookTwitterPinterest
0 Gilla

GRÖNT WILLIAM MORRIS SOVRUM

william morris pimpernell

Blev inspirerad av detta härliga sovrum som återfinns i en lägenhet som Stadshem säljer just nu! Tapeten ger verkligen rummet karaktär samtidigt som den bidrar till ett härligt lugn med all grönska. Tapeten är från William Morris och heter ”Pimpernel”.

SFDCE15BBC9AD11448398D0917BB3D05189

SFD5390DAEE845C482487A081038F1090A4

Har man en sådan här brokig tapet gör man klokt i att bädda med enfärgade sängkläder för att skänka harmoni till rummet. Lampan Sinnerlig från IKEA och övriga naturtoner binder ihop inredningen  på ett skönt sätt.

Foto: Janne Olander, Styling: Heyman Backlund, för Stadshem

Anna T signatur

FacebookTwitterPinterest
1 Gilla