TRENDRAPPORT FRÅN FORMEX 2017

Ute glittrar solen från en klarblå himmel och våren väntar där framme! I dagarna fyra har våren redan anlänt på Stockholms mässan då FORMEX bidragit med vårliga känslor. För er som ej kunnat ta er till mässan tänkte jag ge en liten inblick i vad som visats, vad kommer vi få se i vår och sommar på marknaden gällande inredningsdetaljer?

FORMEX mässan är större än någonsin och temat i år gick under namnet "Nordic space" - ett tema som präglas av ett öppet sinne utan ängslighet och ledorden är utrymme, fritänkande, rymd, oändlighet och tillåtande.

NORDIC SPACE BESTOD AV TRE TRENDER!

1. "Monolith": det reducerat enkla och stilrena möter naturmaterial.

2. "Milk & Flowers": tillåtande volymer och fritänkande flyttar in i våra hem.

3. "Astronautica": ett grafiskt, rent och lyxigt tema där rymden möter marina influenser.

I de tre mässhallarna kunde man konstatera att vissa valde att framhäva en mer dämpad och sober färgskala med naturnära bruna, beiga och grå kulörer och några andra valt att ta ut svängarna mer med gult och rosa. Exempel på detta är skillnaden på entréhallen och trendrestaurangen som hade helt olika designuttryck.

Efter att gått runt på mässan känns allt lite mindre stylat, mindre "pompigt", mer nedtonat än de andra åren. Man känner att många lägger fokus på hållbarheten (som det talas mycket om) i sina montrar och med sina nyheter av produkter. Att i år vara återhållsam i sitt val av inredning är helt rätt. Exempelvis på detta är att varumärkena och dess nya kollektioner ser mer till vad de redan har i arkivet och på så sätt återproducerar gamla fina säljande kollektioner eller använda samma design fast i ny färg eller material som andas 2017.

allt känns lite mindre stylat, mindre "pompigt", mer nedtonat än de andra åren.

Men man ändå ana olika trender på mässan och man kan säga att blått och grönt och även överraskande mkt rosa finns att bli inspirerade av till våren och sommaren.

ON interiör satsar på barnsortiment i år!
Varumärket Mateus fina mässmonter bjöd in till en lätt och sober känsla och fina klassiska fat i nya färger. Lite rosa ihop med trä - en vacker kombination.
Grönt var återkommande i utställningen! Här Ernst monter!
Linné och perfekt påskdukning med varma kulörer i lila och mossgrönt!
Vårligt fint med Blått och Grönt med marinan inslag hos Nyblom Kollen
Lager på lager, inbjudande fint!
Hos AYTM fick jag en favorit; en läder Kudde i svart ! Så fin och sådan kontrast till allt de ljusa som våren står för. Kul att lyfta in lite dova färger med i våren!

Formex Trendrestaurang var i år skapad av Monika Holmqvist och Theresia Svanholm på Coco Form Studio. De bjöd in till en tivolikänsla i form av "Coco Funiverse" och det var som att skutta in i en energifylld barnvänlig fantasivärld med bland annat karusell och lekfulla cirkuslampor. Här bjöds man på allt och den rosa glada känslan kom över mig. 

Trendrestaurangen

Jag hoppas ni gillade lite av mina snabba foton från mässan och att ni är redo att ta för er av våren och sommarens ljusa inredningsdetaljer! 

Läs fler trendspaningar på thehappyhill.se/trendspaningar/

åsagramen kyd signatur
 
 
asa gramen
 
Åsa Gramén driver egna företaget Kill Your Darlings (KYD) Hon arbetar som inredare, designer, stylist och fotograf och kommer från Stockholm. Följ med henne i hennes blogg här
1 Gilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *