KYD-KOLLEN: INREDNINGSHÖSTEN 2016

Ännu är det sommar ute men redan nu har höstens detaljer börjat smyga sig in så smått i butikerna och inredningsföretagen visar upp sina nyheter inför hösten/vintern 2016.

I slutet av augusti är det Formex-mässan i Stockholm och många finner trenderna där inför hösten och vinterns inköp! Jag har dock kikat in lite och tänkte dela med mig av några heta trender som ni kan fånga in inför höstens och vinterns inredningar! Nu kör vi! 

• Med en färgpalett av grått och beige

Det gråa kulören kommer präglas även i våra hem till hösten 2016. Den har kommit att bli en fin favorit i våra hem här i Skandinavien. Färgföretagen tar fram nya paletter med den gråa och tapetföretagen bjuder även upp till varma toner i grått och även i beige i höst. Titta exempelvis på fina tapetkollektionen "Pure Morris" från William Morris! Vackert i fina dova beige, grå kulörer. En favorit för mig!

Foto William Morris & Co
Foto William Morris & Co
image5-3
Foto; HM Home som bjuder upp till grå nyanser

• Förvara i Korgar

Korgar har vi sett tidigare och nu omges vi med dem i mängder. Men denna gång är de lite grövre i sin utformning. Det är som att man vill förstärka känslan av handgjort och det grövre, ordentliga i designen.

Foto; Madam Stoltz
Foto; Madam Stoltz

Rya

Vi kommer få se Rya-tekniken i ännu större utsträckning framöver. Tidigare har vi kunnat se ryamattor på marknaden men inför hösten kommer vi se massor av exempel med textilier där man blandar olika tekniker. Exempelvis så kommer vi omges av kuddar där ena halvan är av rya och andra halvan en "vanlig" kudde. Även väggbonader och sittpuffar kommer ha inspiration från rya och 70- talet.

Foto; Anthropologie
Foto; Anthropologie
Foto; Madam Stoltz
Foto; Madam Stoltz

• 70-talet 

Och på tal om 70-talet så kommer detta som en STOR trend och inspiration i höst.
Vi kommer att se många mixar med inspiration från just detta årtionde med mörka träslag och textilier i fina lekfulla blomstrande formspråk. Ens föräldrar kommer nog få minnen till liv igen.
 
image2-4
Foto Marimekko hösten 2016
image3-2
Foto Marimekko
Foto Broste Copenhagen
Foto Broste Copenhagen
  • Blomstrande höst

Vi har tidigare kunnat ta del av blomstertavlorna och även sett hur tapetföretagen lyfter fram det blomstrande formspråket. Inför hösten ser vi denna trend bli allt starkare. Inred med en detalj i storblommigt likt en matta, en kudde eller bricka eller så kan man gå " all in" och testa likt bilden nedan en blomstrande fin tapet på en fondvägg!

 

 

Tapet från House of Hackney - Midnight Garden
Tapet från House of Hackney - Midnight Garden

Porslin i all sin enkelhet

Inom dukningar och porslin så ser man en trend även här med grå kulörer samt 70-tals mönster likt kopparna och faten från House of Rym.
 
Foto House of Rym
Foto House of Rym
Foto DBKD
Foto DBKD

• Kokedama

I våras såg vi trenden med amplar i olika material och sättet att hänga blomstrande växter och blommor håller i sig även i höst men denna gång i form av Kokedameamplar! Kokedama är en gammal japansk bonsai-tradition, där växter bäddas in i moss-bollar och hängs upp! Jag älskar dessa fina Darlings! Enkel att göra själv med!
 
Processed with MOLDIV
 
Njut av sommaren och hoppas ni känner er reda att inreda hösten nu med fina detaljer!
 
 
åsagramen kyd signatur

asa gramen

 

Åsa Gramén driver egna företaget Kill Your Darlings (KYD) Hon arbetar som inredare, designer, stylist och fotograf och kommer från Stockholm. Följ med henne i hennes blogg här

0 Gilla

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *